Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cytrynowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości wieprzowe 30 dkg
cytryna 2 szt
mąka 3 łyżki
śmietana 5 łyżek
zielona pietruszka 2 łyżeczki
ryż 15 dkg
masło roślinne 2 łyżeczki
sól do smaku
cukier do smaku
włoszczyzna 25 dkg[bez kapusty]

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cytrynowa

Z kości i włoszczyzny ugotować wywar,ryż ugotować na sybko,wywar przecedzić,podprawić zawiesiną z mąki i wody,zagotować i połączyć ze śmietaną,następnie włożyć do zupy ugotowany ryż i obrane cytryny ze skórki pokrojone w kostkę,doprawić zupę do smaku cukrem i solą,posypać zieloną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak