Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z jabłkiem i indykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
jabłko winne 1 szt
marchewka 1 szt
cebula 1 szt
wino półwytrawne 1/2 szklanki
filet z indyka 150 gram
sól do smaku
woda 1/2 litra
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 6-8 szt
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z jabłkiem i indykiem

Indyka zalewamy winem i odstawiamy na noc do lodówki. Kapustę wrzucamy do garnka wraz z przyprawami i posiekaną cebulą oraz startą marchwią. Dodajemy obrane i podzielone na niewielkie części jabłko. Gdy zacznie całość wrzeć dorzucamy indyka wraz z zalewą. Gotujemy przez 2 godziny na małym ogniu. W razie potrzeby dolewamy wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknbozka 20.04.2012 21:28
fajny pomysł
daria899 20.07.2011 16:53
dobry
novita23 24.04.2011 17:47
fajny przepis
MAR3STA 05.04.2011 23:04
świetny bigos;)
Ewelina47 28.03.2011 14:51
z jabłkiem kiszona kapustka, niezłe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak