Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pianka cytrynowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryny 3 szt
białko 5 szt
cukier drobny 5 łyżek
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pianka cytrynowa

Cytryny wypłukać,z jednej zetrzeć skórkę,z następnych wycisnąć sok,żelatynę zalać 4 łyżkami zimnej wody ,by napęczniała,połówkę cytryny pokroić w plasterki,z białek ubić sztywną pianę,dodając pod koniec ubijania cukier,następnie sok ,otartą skórkę i rozpuszczoną żelatynę,jeszcze chwilę ubijać,potem wyłożyć do pucharków i przybrać plastrami cytryny i schłodzić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak