Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety drobiowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 500 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
jajko 1 szt
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety drobiowe

Do mięsa, wbić jajko, dodać bułkę tartą (ilość zależy od konsystencji masy mięsnej w trakcie mieszania, nie może być zbyt rzadka), doprawić przyprawami do smaku. Formować pulpety maczając łyżkę i dłonie w zimnej wodzie. W garnku zagotować wodę z kostka rosołową. Rzucać pulpety na gotujący się wywar.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 03.03.2014 19:00
lubię drobiowe pulpeciki
ONY_za_kare 26.02.2014 10:58
dobre pulpeciki
Katarzyna59 01.02.2014 15:54
bardzo apetyczne
IKrakowianka 16.12.2013 16:29
bardzo lubię takie pulpety
Krystyna32 16.06.2013 11:17
bardzo smaczne
Iwona32 19.03.2013 08:56
prosty przeopis
Ewelina38 20.01.2013 16:34
bardzo lubię takie i na ciepło i na zimno
dagmara020 17.09.2012 09:58
wygląda super:)
Paweł29 09.09.2012 11:12
Moje ulubione.
Katarzyna59 12.05.2012 15:22
smaczne
Iwona30 06.03.2012 19:55
pyszne
Emiliozo 09.02.2012 07:45
wyglądają znakomicie
calliope 16.01.2012 10:22
fajne :)
barbara11561 19.09.2011 08:50
pyszne
ziutula
ziutula 31.07.2011 00:18
lekkostrawne i dobre...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak