Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 0,5 kg
kiełbasa zwyczajna 0,6 kg
cebula 1 szt
mąka pszenna 2 łyżki
woda 1 szkl
koncentrat pomidorowy do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolkę namoczyć na noc wcześnie. Następnego dnia zmienić wodę i gotować fasolkę ok 1,5 godziny aż będzie miękka. Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy do smaku i kiełbasę i dale wszystko gotować.

Międzyczasie przygotować zasmażkę: usmażyć 1 cebulę na maśle, dodać 2 łyżki mąki pszennej i 1 szklankę zimnej wody. Ciągle mieszając wlać do gotującej się fasolki z kiełbasą, wymieszać i jeszcze chwilkę pogotować. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak