Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuchy słodkie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
mąka 10 dag
mleko 150 ml
woda gazowana 100 ml
sól 1 szczypta
olej 3 lyzki
jabłka 1-2 sztuka
truskawki świeże 15 szt
cukier 2 lyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy słodkie

jajka ubijamy,wlewamy lyzeczke oleju,mleko i wode.Odrobine solimy i stopniowo wsypujemy make.Ciasto powinno miec konsystencje budyniu.
Jablka obieramy i kroimy w cienkie plasterki.wsypujemy do ciasta,mieszamy.na rozgrzanym oleju smazymy placuszki .
truskawki miksujemy z cukrem.polewamy nimi usmazone placki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 03.06.2011 07:42
super
sylwiachmiel 11.06.2010 10:20
zamiast truskawek moze uzyc dowolnych owocow,chociazby jagod,jak na zdjeciach powyzej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak