Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki ze szpinakiem i fasolą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 20 dkg
jajko 1 szt
mleko 100 ml
szpinak 50 dkg
pomidory 2 szt
fasola czerwona z puszki 1/2 puszki
cebula 1 szt
kukurydza w puszce 1/2 puszki
sól do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki ze szpinakiem i fasolą

Z jajka,mąki i mleka wyrabiamy ciasto naleśnikowe,pieczemy na rozgrzanej patelni.Na rozgrzanej olejem patelni podsmażamy pomidora pokrojonego w kostkę,cebulę pokrojoną w piórka,oczyszczone liście szpinaku,czerwoną fasolę i kukurydzę,doprawiamy wszystko solą i pieprzem.Farsz nakładamy na naleśniki zwijamy w rulon.Możemy delikatnie obsmażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 27.03.2012 08:17
extra pomysl
Ania67 09.06.2011 12:06
ciekawe połączenie
Krystyna32 23.05.2011 08:25
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak