Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warstwowa sałatka z chrupiącym boczkiem

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

parzonego boczku 40 dag
żółtego sera 15 dag
rzodkiewek pęczek
małe pomidory 2
kapusty pekińskiej 1/2
majonezu 8 łyżek
ketchup pikantny 8 łyżek
ogórek zielony 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Warstwowa sałatka z chrupiącym boczkiem

Boczek pokroić w plastry. Ułożyć na blasze z piekarnika, posypać mieloną słodką papryką i wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 200ºC na kilka minut (boczek musi się zrumienić). Wyjąć na papierowe ręczniki, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Warzywa umyć i osuszyć. Cebulę i ogórka obrać. W szklanej misie układać kolejno warstwami: połowę posiekanej kapusty pekińskiej, ogórek pokrojony w plastry, piórka cebuli, plastry pomidora, plastry rzodkiewki, pozostałą kapustę pekińską, majonez, ser żółty starty na tarce o drobnych oczkach, ketchup i na samym wierzchu - chrupiący boczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 03.07.2012 22:29
z pewnością smaczna !
Małgorzata106 26.11.2011 13:50
super
cukiereczek 29.06.2011 07:32
lubię
Marzena40 15.04.2011 11:48
pewnie przepyszna:)
pawel6 14.04.2011 07:20
fajna taka sałatka:)
Gosia40 05.04.2011 08:12
z boczkiem nie jadłam, a wygląda smacznie:)
accee 22.03.2011 21:58
Dobre
Misiek1 22.03.2011 10:14
chrupiący boczek - poproszę porcje:)
MAR3STA 21.03.2011 21:18
zrobię sobie taką;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak