Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KIEŁBASA W SOSIE CEBULOWYM

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 2 sztuki
mąka 30 g.
tłuszcz - -
woda 1 szkl.
karmel 2 łyżki
sól - do smaku
Kwas cytrynowy Prymat - -
kiełbasa wędzona 0,5 kg.
cukier - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: KIEŁBASA W SOSIE CEBULOWYM

Cebulę pokroić w drobną kostkę, zrumienić na tłuszczu, dodać mąkę.
Całość wymieszać, a następnie polać wodą.
Zagotować, przecisnąć przez sitko.
Sos przyprawić do smaku solą, cukrem, kwaskiem i karmelem.
Kiełbasę pokroić na średnie kawałki, dodać do sosu i razem całość zagrzać. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak