Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MEDALION CIELĘCY

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cielęcina bez kości 0,7 kg.
margaryna 20 g.
tłuszcz - -
mąka - -
sól - do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: MEDALION CIELĘCY

Mięso umyć i pokroić na porcję. Tłuczkiem rozbić na płaskie płaty. Wyciąć okrągły medalion o grubości 2 cm. Tuż przed smażeniem posolić i posypać mąką. Na patelni mocno rozgrzać tłuszcz, kłaść mięso i smażyć z obu stron na rumiano. Wyjąć na talerz i na wierzch położyć kostkę margaryny do stopienia. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak