Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z galaretkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajek 6
cukru 1 szkl
mąki 1 szkl
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
budynie malinowe 2
mleko 3/4 litra
margaryny kostka
Delicji 2 paczki
galaretki rubinowe 2
galaretki turkusowe 2

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z galaretkami

Białka ubić, dodać cukier, potem żółtka, wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem do pieczenia, piec ok.40 min w temp. 160-180 C.
Rozpuścić galaretki, po ostygnięciu wstawić do lodówki, zastygnięte pokroić w kostkę.
Na mleku ugotować budynie, można dosłodzić, wystudzony zmiksować z margaryną.
Na biszkopt wyłożyć połowę masy, na to delicje, resztę masy i udekorować galaretkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 09.05.2012 18:34
super
madi356 20.04.2012 21:46
super :) wiosenny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak