Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gotowany schab z dodatkiem majonezu

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1,5 kg
majonez 4 łyżki
Majeranek suszony Prymat
ząbki czosnku 2
cukier 1 łyżka
ziarenka ziela angielskiego 3-4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: gotowany schab z dodatkiem majonezu

Mięso należy natrzec przyprawami i nasmarować majonezem. Następnie zawinąć w folię i odstawić do lodówki na 24 godz.
Do garnka wlawamy ok. 3 litrów wody dodajemy cukier i przyprawy, mieszamy. Wkładamy mięso i gotujemy 25 minut. Nastepnie mieso należy zostawić w wywarze na ok. godzinę.
Osączony schab kroimy na plastry.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak