Makaron domowy

Makaron domowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2 sztuki
  • mąka tortowa

    200 gram
  • woda

    1 łyżka
  • oliwa

    1 łyżeczka
  • sól

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę ok. 150 g wsypać do miski, wbić jajka dodać wodę,oliwę i sól i połączyć razem.przełożyć na stolnicę i zagniatać podsypując pozostałą mąką aż ciasto będzie elastyczne. Rozwałkować - musi być bardzo cienkie i pozostawić na lnianym ręczniku do przesuszenia. podzielić ciasto na pół, złożyć razem i pociąć w pasy szerokości ok. 4 cm.pasy poukładać jeden na drugim i cieniutko pokroić. pokrojony makaron rozłożyć na ręczniku i pozostawić do całkowitego wysuszenia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rzenia15

24.02.2011 10:35
pycha

Emilia22

15.09.2010 09:34
super wygląda

sloneczko1

04.07.2010 19:40
Zdjęcie drugie nie jest odpowiednikiem mojego makaronu. Kolejne zdjęcia przedstawiają etapy wykonania makaronu aż do ugotowanego w rosole

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat