Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki po żydowsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki 1 kg
woda 600 ml
ocet 110 ml
cukier kryształ 110 dag
sól 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki po żydowsku

Wodę, ocet, cukier,sól zagotować,a następnie ostudzić.
Ns dno słoika ułożyć daw plastry cebuli,dwa plasterki marchewki,liść selera, nać pietruszki,odrobinę kopruogórki dobrze wypłukać przekroić wzdłuż, ułożyć w słoiku.Zalać zalewą.Pasteryzować ok 15 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak