Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wafle przekładane masą kakaową

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 30 dag
mleko 150 ml
kakao 4 łyżki
cukier 2 szklanki
płatki owsiane 4 szkl
aromat rumowy 1/2 łyżeczki
andrut

Przepis i sposób przygotowania na: Wafle przekładane masą kakaową

Do rondelka włożyć masło i 1 szklankę cukru, podgrzać i rozpuścić. Z reszty cukru zrobić karmel, dodać zrumienione na suchej patelni płatki owsiane, wymieszać. Połączyć z roztopionym masłem, dodać kakao, aromat i gorące mleko, wymieszać, ostudzić. Tak przygotowana masą przekładać wafle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 17.06.2012 21:23
bardzo lubię :-)
accee 20.03.2011 19:37
Extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak