Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TORCIK WANILIOWY

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
cukier 250 g
mąka 250 g
cukier waniliowy 1 szt
proszek do pieczenia 1/2 opakowania
jajko 6 szt
margaryna 250 g
Krem:
cukier 6 łyżek
żółtko jajek 4 szt
mleko 1,5 SZKL
budyń waniliowy
cukier waniliowy
margaryna 1 szt
polewa czekoladowa 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: TORCIK WANILIOWY

CIASTO;masło,cukier,cukier waniliowy i żółtka utrzeć na puszystą masę dodać mąkę wymieszaną z proszkiem białka ubić połączyć z ciastem.Ciasto podzielić na 5 części każdą część rozsmarowywać na papierze i piec w tortownicy 15 min. w 180 stopniach wystudzić. MASA;mleko zagotować z cukrem waniliowym-przestudzić.Dodać cukier,żółtka i budyń zagotować mieszając cały czas-przestudzić i zmiksować z margaryną.Masą przełożyć placki polać polewą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 08.02.2012 17:35
pyszności :)
romanrafal
romanrafal 06.04.2011 15:07
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak