Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort makowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wszystkie są w przepisie

Przepis i sposób przygotowania na: Tort makowy

Składniki: 2 szkl. maku sparzyć i przemleć przez maszynkę dwa razy, 12 jaj, 30 dkg cukru pudru, 4 łyżki bułki tartej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, zapach cytrynowy, 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Żółtka utrzeć z cukrem, dodawać mak i ucierać. Następnie dodawać mąkę, bułkę tartą, proszek i pianę i dobrze wymieszać. Wlać do wysmarowanej i posypanej bułką tartą tortownicy, piec w dobrze nagrzanym piekarniku.
Masa:
2 żółtka utrzeć z 3 łyżkami cukru pudru i dżemem malinowym lub truskawkowym oraz dać aromat. Przełożyć tort a na wierzch oblać lukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 01.02.2012 10:16
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak