Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bawole oczko

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1|2 kg
cukier puder 15 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczek
kwaśna śmietana 3 łyżki
margaryna 1 szt.
żółtek 6 szt.
amoniak 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Bawole oczko

Ze składników zamiesić ciasto,podzielić na 3 części do 1 części,dodać 3 łyżki kakao i zrobić kulki wielkości orzecha.Na spód do foremki dajemy część jasną smarujemy powidłem na to nakładamy kulki z ciemnego ciasta,kładziemy jasne,pieczemy w piekarniku w 180 stopniach do momentu upieczenia około 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 11.04.2012 18:37
świetny pomysł
Goya 16.02.2012 20:28
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak