Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowe roladki z jajkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak 4 łyżki
mąka 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
musztarda 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
kotlety schabowe 1 szt.
jajko ugotowane na twardo 6 szt
jajko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowe roladki z jajkiem

Mięso umyć, osuszyć i bardzo cienko rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą. Na każdy kawałek mięsa położyć ugotowane jajko i trochę szpinaku. Zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami, panierować w mące, jajku i bułce tartej. Na rozgrzanym tłuszczu smażyć ze wszystkich stron na złoty kolor. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 18.11.2013 20:39
Lubię takie roladki.
mirosława4 07.05.2013 21:16
apetycznie wyglądają
IZABELA29 03.02.2012 08:55
smacznie ale moi domownicy za tym nieprzepadają
m1monika 17.08.2011 12:45
ślicznie wyglądają
agnieszka137 20.03.2011 17:44
świetny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak