Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kulki wątrobiane

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 150 g
cebula
jajko 4
sól
pieprz
szczypiorek
wątróbka drobiowa 600 g

Przepis i sposób przygotowania na: kulki wątrobiane

Masło na patelni rozpuszczamy , oczyszczoną z błonek wątróbkę smażymy na tym masełku do wątróbki dodajemy cebulkę pokrojoną dowolnie .Smażymy . Jajka pokroić w kosteczkę. Chłodne wątróbki razem z tą cebulką zemleć w maszynce połączyć je potem z jajkami , doprawić i uformować kulki obtaczamy je w w drobno posiekanym szczypiorku i odstawić na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 27.01.2013 11:35
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak