Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka biszkoptowe z makiem i orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier 5 łyżek
mąka przenna 5 łyżek
mąka ziemniaczana 1 łyżka
mak 2 łyżki
aromat migdałowy 1/2 łyżeczki
orzechy siekane 1/2 szkl
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka biszkoptowe z makiem i orzechami

Białka ubić na sztywną pianę dodając stopniowo cukier. Do ubitych białek dodawać po 1 żółtku, ciągle ubijając. Następnie wlać aromat, wsypać przesiane mąki, mak i delikatnie wymieszać. Ciasto włożyć do worka cukierniczego i wyciskać okrągłe ciasteczka na przygotowaną blaszkę, posypać posiekanymi orzechami. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 21.01.2014 21:02
Zapowiada się fajnie.
Ewelina38 30.04.2013 22:34
brzmi bardzo smakowicie :)
Seba 14.10.2012 09:41
bardzo smaczne
Motorek 10.05.2012 20:16
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak