Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czakany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielona wieprzowina 40dag
mielona wołowina 15dag
cebula 1
bułka 1
mleko 1|2l
jajko 1
boczek 50dag
smalec 1łyzka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Czakany

Namoczyć w mleku bułke,odcisnać ,połączyć z drobno posiekana cebulą,mieloną wołowiną i wieprzowiną.Dodać lubczyk,sól,pieprz,wbić jajko starannie wyrobic mase.Wilgotnymi dłońmi formować niewielkie kulki,każda owinąć plastrem boczku i spiąć wykałaczką.Ułożyć na posmarowanej smalcem blasze i piec około 40min w piekarniku nagrzanym do temp 180C.Podawać z kluskami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak