Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z sosem pieczarkowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 30 dkg
cebula 1 średnia
jogurt naturalny
koper świeży
kostka rosołowa
oliwa
ryż

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z sosem pieczarkowym

Ryż gotuję wg przepisu na opakowaniu.
Sos:
Cebulę kroję w kosteczkę i podsmażam na oliwie, dodaję pokrojone w plasterki pieczarki i duszę na patelni, aż wyparuje woda. Potem dodaję kostkę rosołową, posiekany koper. Zalewam odrobiną wody i zaprawiam jogurtem naturalnym przez co sos jest lżejszy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwiagr 16.05.2011 13:15
mój dzisiejszy obiad, pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak