Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa parobka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 25dag
grzyby suszone 5
wędzony boczek 10dag
cebula 1
marchew 1
ziemniaki 5
Liść laurowy suszony Prymat 1
sól
pieprz
chleb razowy 20dag czarny

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa parobka

Fasolę i grzyby namoczyć na cała noc,następnego dnia ugotować.Boczek pokroić w kostke,zrumienić na patelni razem z drobno posiekaną cebulą.Ziemniaki pokroić w kostke,marchewke w talarki,dodać grzyby,liść laurowy,boczek i połączyć z wywarem fasolowym,po czym gotowac do miekkości.Przyprawić do smaku solą i pieprzem.Do ugotowanej zupy dodać pokrojony w kostke razowy chleb,garnek przykryc i jeszcze pare minut gotować na słabym ogniu,mieszajac.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andzia1977
Andzia1977 05.10.2011 22:17
musze wypróbowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak