Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Danie chińskie- ryż z warzywami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 szklanki
filet z kurczaka podwójny 1 szt
wywar z kurczaka 3 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia 20 ml
przyprawa do kebaba do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
warzywa mrożone 1 (na patelnię)

Przepis i sposób przygotowania na: Danie chińskie- ryż z warzywami

Ryż ugotować. Na patelni na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć warzywa po czym dusić pod przykryciem do miękkości. Pokrojonego w kostkę fileta podsmażyć, połączyć z warzywami i zalać gorącym wywarem. Zatrzepać wodą z mąką po czym doprawić gyrosem, papryką, solą i pieprzem. Wylać na ryż i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 07.03.2013 10:10
pyszny obiadek!
ziutula
ziutula 31.07.2012 13:04
można się najeść takim obiadkiem..
Elżbieta17 15.12.2011 11:22
pyszny obiadek:)
KasiaK90 12.07.2011 21:47
super
tomek18 24.03.2011 08:02
musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak