Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wieprzowina w sosie ogórkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 3 szt
ogórki konserwowe 4 szt
mąka 1 łyżka
bulion 0,5 litr
śmietana 12% 0,25 litr
sól do smaku
pieprz do smaku
ocet do smaku
olej do smażenia do smaku
karkówka 400 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: wieprzowina w sosie ogórkowym

Mięso pokroić w 4 plastry, natrzeć solą, pieprzem i papryką i usmażyć na gorącym oleju po 8 minut z każdej strony. Na tłuszczu po smażeniu kotletów podsmażyć pokrojoną w plasterki cebulę i po chwili dodać pokrojone w plasterki ogórki. Chwilę dusić, po czym oprószyć mąką i podsmażyć na jasnozłoty kolor. Zasmażkę rozprowadzić bulionem. Gotować ok. 5 minut, potem dodać śmietanę i zioła. Doprawiamy octem. Mięso podajemy z ziemniakami i sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 01.07.2011 09:21
pyszne
Jolanta40 12.05.2011 08:48
ciekawe danie, musi byc smaczne
cukiereczek 24.03.2011 08:41
pięknie się prezentuje
halina17 20.03.2011 15:59
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak