Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Crunchy by Yvonne

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier migdałowy 16 g
jajko 2 szt
masło 250 g
Łuskany słonecznik 100 g
sól 1 szczypta
płatki migdałowe 2 łyżki
musli gruszkowe z żelkami 50 g
żurawina
fruktoza 3/4 szklanki
płatki owsiane błyskawiczne g

Przepis i sposób przygotowania na: Crunchy by Yvonne

Masło stopić w rondelku, pozostawić do przestygnięcia. Słonecznik uprażyć na patelni ze szczyptą soli. Musli rozgnieść na mniejsze kawałki. Jajka ubić z fruktozą/cukrem i cukrem migdałowym do białości. Dodać płatki, słonecznik, żurawinę, migdały i rodzynki. Na końcu wlać masło. Masę dokładnie wymieszać. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia układać łyżką porcje masy. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec na ciemnozłoty kolor (ok. 15 minut). Z papieru zdejmować, gdy będą letnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak