Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z ryżu i marchwi

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1/4 szklanki
marchew 400 g
cebula 1 szt
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
wywar z mięsa lub warzyw 1,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z ryżu i marchwi

marchew obrać, pokroić na cienkie plasterki.cebulę posiekać.dusić pod przykryciem z masłem i małą ilością wywaru.gdy marchew będzie miękka, oprószyć mąka,zalać resztą wywaru,posolić.wsypać ryż i gotować do miękkości.zupę podawać z natką pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 14.01.2013 13:19
często taką robię
Konrad1 02.11.2012 08:00
ciekawy
SYLKA 07.06.2012 09:30
super
[email protected] 16.04.2012 10:28
dobre
owocówka 04.11.2011 09:02
super
gosia47-47 06.10.2011 09:18
dobre
Joanna108
Joanna108 04.11.2010 08:12
Takie proste rzeczxy zawsze są dobre i wszystkim smakują.
Natalia/tubisiek 22.10.2010 12:19
na pewno jest smaczna :)
bogumiła3 16.09.2010 23:11
super
dasada1 03.08.2010 17:03
Fajna, prosta zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak