Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z patelni

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ok kg
kiełbasa podwawelska pętko
papryka czerwona pół
por
pieczarki ok 25dag
śmietana 12%
przyprawa do potraw
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z patelni

Ziemniaki ubrać, umyć i pokroić w plasterki.Podsmażyć na oleju z przyprawą do ziemniaków.Przełożyć do garnka. Na tym samym oleju podsmażyć kiełbasę (również pokrojoną w małe kawałki) i dodać do ziemniaków. Obrane i pokrojone pieczarki podsmażyć na maśle,oprószyć przyprawą uniwersalną i dodać do ziemniaków. Do garnka dorzucić pokrojonego pora i paprykę.Zalać ok pół l bulionu(z kostki) i dusić na małym ogniu,pod pokrywką. Pod koniec duszenia, gdy warzywa będą miękkie, dodać ok.2łyżki śmietany i dokładnie wymieszać. Podawać z kleksem śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 01.01.2012 18:49
pycha
Zoso 14.10.2011 21:02
smaczny obiad
Małgorzata77 01.07.2011 08:14
super
polly66 20.03.2011 14:15
doprawić mieloną ostrą papryką:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak