Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KROKIETY Z KAPUSTY WŁOSKIEJ

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 1 szkl.
cebula 2 sztuki
ketchup 2 łyżki
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
mąka 1 łyżka
sól - -
olej do smażenia - -
Pieprz czarny mielony Prymat - -
Pieprz ziołowy mielony Prymat - -
ser żółty 1/2 (tarty)
kapusta włoska 1 główka

Przepis i sposób przygotowania na: KROKIETY Z KAPUSTY WŁOSKIEJ

Kapustę posiekać, zalać bulionem i dusić do miękkości. Cebulę pokroić, zeszklić na oleju, opruszyć w mące, poddusić jeszcze chwilę. Przełożyć do kapusty, zdjąć z ognia. Kapustę wystudzić, dodać jajko, ketchup, bułkę tartą, ser, przyprawić pieprzem oraz solą, wymieszać. Z masy formować krokiety, panierować w bułce, smażyć na oleju. Podawać polane sosem np. pomidorowym. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 27.04.2012 23:21
fajne danie
marta1371 25.04.2011 18:17
jeszcze nie robiłam lecz spróbuję, bo przepis wydaje mi się ciekawy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak