Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka zimowa na cytrusach i bakaliach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 1 litr
rodzynki 10 dag
daktyle 5 szt
morele suszone 5 szt
suszone śliwki kalifornijskie 10 dag
mandarynki 4 szt
cytryny 3 szt
pomarańcze 3 szt
miód prawdziwy 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka zimowa na cytrusach i bakaliach

Spirytus wlać do gąsiorka, dodać rodzynki i pozostałe suszone owoce. Dołożyć obrane i pokrojone w plastry pomarańcze, podzielone na cząstki mandarynki i cząstki cytryny ze skórą .Wsypać odrobinę herbaty , dodać miód, wymieszać, zakorkować gąsiorek i odstawić na 7 dni. Spirytus wymieszać z przegotowaną chłodną ewodą w proporcjach 1:1. Rozlać do butelek i zamknąć . Po tygodniu nalewka będzie się nadawać do picia .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta92 22.03.2011 13:09
ILE NALEWEK :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak