Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki farmerskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

górka cielęca 1/2 kg
Bulion grzybowy 1 kostka
rosół 1 szklanka
pieprz czarny
mąka do zagęszczenia
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki farmerskie

Cielęcinę kroimy w dużą kostkę i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz, podlewamy rosołem, dodajemy kostkę bulionu grzybowego. Dusimy pod przykryciem ok. 20 minut, doprawiając do smaku pieprzem. Zagęszczamy sos mąką. Ziemniaki gotujemy w całości, w mundurkach. Przed podaniem zdejmujemy skórkę z ziemniaków, kroimy je na połówki i polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak