Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z marmoladą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 10 dag
żółtko jajek 5 szt
cukier puder 15 dag
ocet 1 łyżka
białka jaj 7 szt
marmolada 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z marmoladą

Blachę wyłożyć pergaminem posmarowanym tłuszczem. Żółtka utrzeć z cukrem na masę, dodać ocet. Ubić pianę z białek, wyłożyć na żółtka, dodać przesianą mąkę, lekko wymieszać. Wyłożyć ciasto na przygotowaną blachę, wstawić do średnio gorącego piekarnika, piec 15 minut do zrumienienia się rolady. Upieczone ciasto zsunąć z blachy na stolnicę, zdjąć papier, ciepłą roladę smarować marmoladą i zwinąć ciasno w rulon, zawinąć w ściereczkę. Gdy ostygnie, odwinąć ze ściereczki i kroić w skośne plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak