Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

salsa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler korzeniowy 1 szt.
koncentrat pomidorowy 300 g
woda 1 szklanka
ocet 3/5 szklanki
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
cebula 1 szt
śledzie 1/2 (w zalewie solnej)

Przepis i sposób przygotowania na: salsa

Zagotować wodę + ocet + ziele angielskie i liść laurowy i zimną zalewą zalać pokrojone w kostkę śledzie i zostawić na cała noc. Pokroić w kostkę seler i cebulę podsmażyć w kolejności na oleju na koniec podsmażyć koncentrat pomidorowy (wszystko w tym samym oleju). Jak wystygnie wymieszać ze śledziami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 17.11.2011 19:19
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak