Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapienakna ryżowa z kiełbasą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 200 g
kiełbasa chuda 400 g
papryka 2 szt
pomidory krojone z puszki 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 2 szt
bulion 250 ml
śmietana 100 ml
oliwa 50 ml
papryka mielona do smaku
sól do smaku
jajko 1 szt
żółty ser starty 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zapienakna ryżowa z kiełbasą

Ryż gotujemy w osolonej wodzie na tzw. \"pół czasu\". Pokrojoną kiełbaskę, paprykę, cebulę, czosnek i pomidory. Na oliwie podsmażamy cebulę, po czym dodajemy paprykę, a następnie kiełbaskę, czosnek, przyprawy- sól, pieprz. Ryż łączymy z połową bulionu i podsmażonymi warzywami i łagodną mieloną papryką. Wkładamy do naczynia do zapiekania. Śmietanę, jajko, ser żółty i resztę wywaru mieszamy i zalewamy pozostałą połową bulionu. Zapiekamy w temp. ok 180 stopni przez ok 20-30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 07.01.2014 16:03
zapowiada się smaczne danie
Katarzyna59 21.10.2013 18:50
bardzo smaczna
Ela15 08.09.2013 21:09
fajny przepis
pestka 26.12.2012 00:24
ciekawa propozycja
Bernadeta1 21.12.2012 10:24
bardzo lubię zapiekanki
olkaaa 06.12.2012 09:14
fajna propozycja
[email protected] 07.04.2012 11:34
bardzo dobra
klaklak 31.03.2012 23:33
dobre
Ewelina47 23.03.2012 13:30
lubię takie jedzonko
Agnieszka/picola 02.03.2012 22:34
dobre
Krystyna32 29.01.2012 00:17
pycha
Krystyna32 29.01.2012 00:17
pycha
dorotka0000025 23.01.2012 15:30
super
Robert10 16.11.2011 11:38
pycha
Mariola17 27.07.2011 22:16
napewno dobre
annagebalska 13.06.2011 08:43
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak