Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe oponki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 800 gram
mleko 400 ml
margaryna 100 gram
żółtko jajek 4 szt
cukier 4 łyżki
drożdże 8 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe oponki

Mleko podgrzewamy i dodajemy do niego drożdże. Po chwili dodajemy również cukier i żółtka. Wszystko dokładnie mieszamy. Po chwili dorzucamy do mleka z drożdżami przesiana mąkę, wszystko starannie mieszając. Na zakończenie dodajemy również ciepłą margarynę i szczyptę soli. Wszystkie składniki zagniatamy na ciasto. Gotowe ciasto rozwałkujemy (nie mocno) i wycinamy duże kółka z mniejszymi w środku. Smażymy na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 27.03.2012 07:36
lubie
Norgiusz 27.03.2012 07:36
lubie
ankaryba 25.03.2012 17:05
domowe najlepsze!!!
Maniek2 13.03.2012 18:12
super
m1monika 07.03.2012 19:28
pyszne
Dorian 23.12.2011 08:35
apetyczne
KasiaK90 23.11.2011 11:48
uwielbiam
AgaS10 23.04.2011 06:50
też takie robię,są pyszne:)
ronald88 02.04.2011 14:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak