Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
mleko 0.5 litra
cukier 5 łyżki
drożdże 10 dag
żółtko jajek 6
masło 1 łyżki
dżem
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki

drożdze mieszamy z cukrem do czasu az się rozpłyną, następnie ucieramy z żółtkami. mleko podgrzewamy razem z masłem (aby było ciepłe), a następnie wlewamy je do drożdzy z cukrem i jajkami i po wymieszaniu wyrbiamy razem z mąką. Odtsaiwamy ciasto na 20 minut do wyrośnięcia, a nastepnie formujemy zgrabne kulki, które smażymy na rumiany kolor, po obu stronach w głębokim tłuszczu. Następnie nabijamy dowolnym dżemem i posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 07.05.2012 19:07
rewelacja;]
Magdalena/26Mooi 25.01.2012 21:18
na czasie - uwielbiam
AGNIESZKA144 09.12.2011 16:14
super
Mariusz17 12.11.2011 17:59
mniam
Kate131 15.05.2011 09:46
pycha
magical66 28.03.2011 09:06
pyszne
suzana 20.03.2011 10:25
świetne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak