Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik z suszonych śliewek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki suszone 40 dag
cukier kryształ 35 dag
orzechy włoskie 15 dag
Skórka pomarańczowa kandyzowan 10 dag
morele suszone 10 dag
kakao 1 łyzeczka
spirytus do smaku
andrut
Biszkopty 1 pokruszone
polewa czekoladowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik z suszonych śliewek

Z wody i cukru ugotować syrop, włożyć sparzone i drobno posiekane śliwki, orzechy i smażyć około 10 minut. Pod koniec dodać skórkę pomarańczową, posiekane morele, kakao, i pokruszone biszkopty, wymieszać. Przyprawić do smaku spirytusem lub sokiem z cytryny. Masę wyłożyć na andrut, wyrównać, przykryć drugim waflem i obciążyć deseczką. Po ostudzeniu oblać polewa czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 21.07.2013 09:19
zapowiada się smacznie :)
IlonaAlbertos 20.11.2012 21:09
Pomysł bardzo ciekawy, wart wypróbowania.
Motorek 15.04.2012 14:56
super
suzana 20.03.2011 10:24
super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak