Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety z indyka w migdałach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 3/4 kg
płatki migdałowe 2 łyzki
sól do smaku
mąka 2 łyzki
masło do smażenia
olej do smażenia
jajko 2 szt
Przyprawa curry orientalna Prymat szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety z indyka w migdałach

Mięso myjemy, osuszamy,tniemy w plastry..Rozbijamy tłuczkiem,oprószamy sola i pieprzem.Odstawiamy na 10minut.Bułkę tartą mieszamy z płatkami migdałowymi oraz curry.Mięso obtaczamy w mące ,roztrzepanych jajkach i tartej bułce.Smażymy na oleju wymieszanym z masłem z obu stron na chrupko..Na każdym kotlecie położyć wiórek masła ,przykrywamy i dusimy 5 minut na bardzo małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 18.12.2011 14:13
są bardzo smaczne, uwielbiam je aż ślinka cieknie :)
Kropka157 10.07.2011 12:25
super
caroline1983 23.05.2011 21:50
też lubię panierke migdałową
Małgorzata113 20.03.2011 09:24
świetny przepis
Małgorzata113 20.03.2011 09:24
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak