Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka żurawinowo – cytrynowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 25 dkg
jajko 3 szt
masło 15 dkg
cukier 18 dkg
skórka z 1 cytryny
sok z cytryny 1 łyżka
proszek do pieczenia 4 płaskie łyżeczki
kisiel żurawinowy 1 (z cukrem)
serek homogenizowany 25 (naturalny)

Przepis i sposób przygotowania na: Babka żurawinowo – cytrynowa

Jajka utrzeć z cukrem do białości, dodać miękkie masło i ciągle miksując (na najwyższych obrotach) stopniowo dosypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kisielem. Na końcu dodać serek, sok i skórkę cytrynową. Miksować, aż składniki się połączą. Ciasto wyłożyć do formy (dużej keksówki) wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą. Piec ok 50 minut w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jastinka 19.04.2011 22:39
ciekawe
Monika-twin 01.04.2011 14:17
Jej,ale owość dla mnie, ciekawe połaczenie
Yvonne 23.03.2011 09:46
Proszę bardzo :)
Babciagramolka 20.03.2011 18:04
W moim ukochanym kolorze . Poproszę kawałek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak