Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone szalotki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szalotka 0,5 kg
masło 1/4 kostki
olej do smażenia
woda 1 szkl
cynamon do smaku
sól, pieprz do smaku
cukier do smaku
koncentrat pomidorowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone szalotki

Szalotki obrać. Rozgrzać patelnię z małą ilością oleju i włożyć obrane szalotki. Smażyć je przez kilka minut. Następnie wsypać je do rondelka, wlać wodę, dodać masło, przyprawy i wszystko ze sobą dusić do miękkości cebulek. Na samym końcu dodać koncentrat i ponownie przyprawić do smaku. Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak