Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa czosnkowa z pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 3/4 główki
pomidory 2-3 szt
marchewka 2 szt
por 1 szt
seler 1/4 szt
pietruszka 1 szt
cebula 2 szt
woda 5 szkl
olej do smażenia
majeranek do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa czosnkowa z pomidorami

Warzywa(oprócz czosnku!) umyć, obrać i pokroić na cienkie paseczki(ale cebulę i selera pokroić w kostkę). Do garnka wlać odrobinę oleju i przysmażyć cebulę i pozostałe warzywa. Gdy się zeszklą dodać pomidory pozbawione skórek i pokrojone w kostkę, wlać wodę i przyprawić do smaku. Gotować do miękkości warzyw. W międzyczasie obrać czosnek i przecisnąć go przez praskę. Dodać go do zupy, gdy warzywa będą miękkie. Powyższa zupa najlepiej smakuje z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak