Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczone pulpety rybne z jarzynką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
szczypiorek usiekany 1/2 pęczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
jajko 1 szt
Koperek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
skórka z cytryny - otarta 1/2 szt
sól do smaku
pieprz
przyprawa do potraw
pomidory 25 szt
olej do smażenia
filet z dorsza 50 dkg
papryka 2 szt
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pieczone pulpety rybne z jarzynką

Filety z dorsza kroimy w kostkę ,cebulę siekamy i podsmażamy na oleju,dodajemy rybę i smażymy około 5 min na dużym ogniu,rozgniatając rybę widelcem,następnie ją studzimy.Do ryby dodajemy jajko,bułkę tartą ,szczypiorek,skórkę z cytryny,doprawiamy do smaku,mieszamy i formujemy 6 podłużnych pulpetów.Na patelni podsmażamy paprykę pokrojoną w kostkę,dodajemy pomidory także pokrojone w kostkę,słodką i ostrą paprykę i dusimy 5 min.Jarzyny przekładamy do naczynia żaroodpornego a na wierzchu kładziemy pulpety.Wstawiamy do piekarnika na 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 23.06.2011 14:45
pyszny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak