Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello kokosowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krakersy 2-3 paczki
mleko 1 litr
budyń 2 szt
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier 3/4 szkl
żółtko jajek 1 szt
masło 250 gram
kokos 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello kokosowe

W jednej szklance mleka rozmieszać budyń,dodać cukier i mąkę.Resztę mleka zagotować,wlać przygotowaną masę budyniową,dobrze wymieszać żeby nie było grudek i dobrze wystudzić.Masło zmiksować z żółtkiem
, dodawać po jednej łyżce dobrze wystudzony budyń i dalej miksować.Do gotowego kremu budyniowego dodać 150 gram kokosu i wymieszać.Na spód foremki wyłożyć krakersy na nie warstwę masy kokosowej.Znowu krakersy i na wierzch masę kokosową.Resztę kokosu uprażyć na suchej patelni i posypać wierzch ciasta.Przed podaniem kilka godzin schłodzić.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 15.09.2013 13:06
Dla mnie super
Ada-Gaba 07.07.2013 13:11
rewelacyjny deser
Wafelek2601 31.01.2013 11:16
Pyszny deser
Krystyna32 24.09.2012 09:28
pycha
RenataZ-et 10.10.2011 22:17
ciasto na ocenę celującą!! rewelacja!
Justa32 30.08.2011 11:03
mniam
ben-ka 20.07.2011 08:36
pewnie macie rację,że pyszne:)
IZABELA29 21.03.2011 08:14
pyszne
misia53 20.03.2011 02:17
Rafaello ,ciasto moje, kocham cię jak własne zdrowie...Bądzże przy mni9e w każdej porze, w domu ,w pracy i w komorze....Wszędzie zechcę z tobą być, ciebie jeść ,o tobie śnić i nie martwić się, ze będę tyć!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak