Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maczanka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1|2l
mąka 2łyżki
żółtko jajek 1
cebula 1
masło łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Maczanka

Pokroić cebule i usmażyć na maśle.Na gotujące sie mleko,mieszając,porcjami wsypywać mąke musi mieć konsystencje gęstej śmietany.Pod koniec dodać żółtko i roztrzepać.Gotową maczankę rozlać na talerze i polać tłuszczem z cebulą.Podawać z grubymi kromkami chleba.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak