Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane koreczki z pieczarkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinie małe 6 plastrów
papryka czerwona 1/2 szt
pieczarki 3 szt
rzeżucha 1 łyżka
serek Tartare cebulowe pole 3 łyżeczki
sól 1 szczypta
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane koreczki z pieczarkami

1

Pieczarki kroimy na kawałki jednakowej grubości. Paprykę w większą kostkę. Solimy i posypujemy ziołami prowansalskimi. Grillujemy na rozgrzanej wcześniej patelni grillowej.
2

Cukinię kroimy nożykiem na wąziutkie paseczki wzdłuż całęj cukini. Solimy i odstawiamy na chwilę, po czym grillujemy i odkładamy do ostygnięcia. Układamy cukinie na desce i na jednym końcu nakładamy po pół łyżeczki serka Tartare i kilka listków rzeżuchy. Zawijamy.
3

Na wykałaczkę nakładamy po kolei - pieczarkę, paprykę, cukinię, pieczarkę, paprykę i znowu pieczarkę. Podajemy udekorowane jeszcze listkami rzeżuchy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lara 07.06.2013 15:16
niesamowite!!!
bietka 23.04.2012 11:52
pycha
Wojt@s
Wojt@s 06.10.2011 15:20
to jest pomysł na najbliższy weekend ;-)
Jolanta40 28.08.2011 19:55
dziękuję :)
Agiatis 27.08.2011 18:53
Ślicznie wyglądają:)
angelika14 07.07.2011 10:47
jeszcze takich nie jadłam
Smakosz6 16.05.2011 20:24
mmmmmmmmmm
cukiereczek 02.04.2011 07:02
Ja też pacząc na te grillowane koreczki
Misiek1 20.03.2011 13:52
Już nie mogę się doczekać sezonu grillowego:))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak