Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka drożdżowe zawijane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
margaryna 1
żółtko jajek 2
jajko 1
drożdże 3 dkg
śmietana do zarabiania

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka drożdżowe zawijane

Żółtka i jajo rozetrzeć, drożdże rozprowadzić łyżką dodać cukier. Mąkę przesiać, wysiekać z tłuszczem, dodać rozpuszczone drożdzę, jajka i śmietanę, zarobić ciasto jak na pierogi. Wolne ciasto rozwałkować, pokroić na tabliczki dowolnej wielkości, smarować marmoladą, zwinąć, kłaść na wysmarowaną blachę. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 01.02.2012 10:15
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak