Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos majonezowo-czosnkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 4 ząbki
oliwa w/g uznania
sok z cytryny 1 łyżka
żółtko jajek 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos majonezowo-czosnkowy

Czosnek obrać,rozetrzeć i wymieszać z żółtkiem i oliwą,sos doprawić solą,pieprzem,sokiem z cytryny.Można podawać sos do jaj na twardo i mięs z królika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 29.12.2012 15:59
fajny szkoda że w składzie niema majonezu to dlaczego taka nazwa sosu ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak