Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 szt
płatki kukurydziane 1 szkl
jajko 2 szt
mąka 3 lyżki
przyprawa kucharek 1 łyżeczka
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
bulion 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych

Do garnka wlać wodę, zagotować, włożyć umyte mięso i bulionetkę. Gotować do miękkości. Na talerz wbić jajka, dodać przyprawę kucharek, roztrzepać widelcem. Ugotowane mięso wyjąć z rosołu, lekko przestudzić, zdjąć skórę, oprószyć pieprzem. Następnie obtoczyć w mące, jajku i w płatkach kukurydzianych. Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 09.02.2014 17:35
Wyglądają wspaniale.
Iwusia 14.01.2014 20:18
bardzo smakowite danie
mirosława4 07.01.2014 15:43
smaczne takie chrupkie mięsko :)
Łukasz15 08.10.2012 00:48
Super
aginaa 20.03.2011 09:28
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak