Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbki drobiowe z cebulką w sosie pomidorowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 1/2 kg
cebula 2 szt
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
woda 2/3 szkl
koncentrat pomidorowy do smaku
mąka do obtoczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbki drobiowe z cebulką w sosie pomidorowym

Wątróbke umyć i oczyścić z wystających żyłek. Każdy kawałek obtoczyć w mące i smażyć na patelni z dodatkiem oleju. W międzyczasie cebulę pokroić w piórka i smażyć na 2 patelni, także z dodatkiem oleju(odrobina). Cebulę smażę, aż się zeszkli. Trzeba pamiętać o tym, aby po pewnym czasie przewrócić wątróbkę na drugą stronę- ja zawsze wtedy dziurawie ją widelcem, aby coś z niej wypłynęło. Wtedy także dodaję cebulę i posmażam wszystko razem na małym ogniu. Solę i pieprzę do smaku. Wlewam wodę, dodaję koncentrat i gotuje na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Podaje z ziemniaczkami.

Co ważne do smażenia wątróbki i cebulki- nie dodajcie zbyt dużo oleju.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia88 19.03.2011 18:24
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak